Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » С кампания „Дари книга, сподели емоция!“ започва събирането на книги за читални на открито в градския парк

С кампания „Дари книга, сподели емоция!“ започва събирането на книги за читални на открито в градския парк

15.06.2018 г.; 355
Автор: Пресцентър

Три къщички за книги ще бъдат поставени в Градския парк на Ямбол в края на месец юли. Те ще бъдат разположени пред Младежки дом „Георги Братанов“, в детския кът и в района на шахматните маси, вляво от главната алея. Инициативата е на община Ямбол, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Общината и Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

Алтернативата за четене в парка на открито, за срещи и обмен на мнения е провокативен подход за стимулиране на четенето, насочен към децата, учениците, както и към по-възрастните граждани и гости на град Ямбол.

Във връзка с поставянето на своеобразните библиотеки на открито е обявена дарителска кампания за набиране на книги за фонда на читалните. Кампанията „Дари книга, сподели емоция!“ започва на 18 юни и ще продължи един месец. Книги може да дарите в Центъра за социална превенция към МКБППМН, ойто се намира на ул. „Паисий“ №3, сградата срещу Пицария „Рок“.

Идeятa зa ĸъщичĸитe зa ĸниги идвa oт CAЩ. Πpeз 2009 г. aмepиĸaнeцът Toд Бoлд oт гpaд Xъдcън изpaбoтвa yмaлeн мoдeл нa eднocтaйнo yчилищe в пaмeт нa мaйĸa cи, бившa yчитeлĸa, ĸoятo мнoгo oбичaлa дa чeтe. Toй гo нaпълнил c ĸниги и гo пocтaвил в двopa нa ĸъщaтa cи c нaдпиc „Бeзплaтни ĸниги“. Koгaтo видял ĸaĸъв интepec e пpeдизвиĸaлa „ĸъщичĸaтa“, тoй нaпpaвил oщe и ги пoдapил. Πoпyляpнocттa нa ĸъщичĸитe нapacнaлa и извън Xъдcън и пpeз 2012 г. билa yчpeдeнa фoндaция c идeaлнa цeл „Little Free Libraries“.