Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » lqtno_kino_2018

Лятно кино – Ямбол 2018

 

 

Петото издание на летния филмов маратон стартира на 31 август

В продължение на три седмици – безплатни прожекции в Градския парк

Програма

      

Вече за пета поредна година възстановеното лятно кино отваря врати за почитателите на седмото изкуство. Филмовият маратон стартира на 31 август и в продължение на три седмици ще предложи 6 вълнуващи заглавия, спечелили множество отличия от престижни фестивали.

Прожекциите ще бъдат в петъчните и съботните вечери на Лятното кино в Градския парк. Първите две излъчвания (на 31 август и 1 септември) са с начален час 20.00. Останалите четири ленти (на 7 и 8, на 14 и 15 септември) ще се завъртят от 19.30 часа.

Филмовият фестивал се реализира от община Ямбол в партньорство със София Филм Фест. Прожекциите отново ще бъдат с вход свободен за жителите и гостите на града.

 

31 август, петък; 20.00

ПРОЕКТЪТ „ФЛОРИДА“

 

САЩ, режисьор Шон Бейкър

В ролите: Уилям Дефо, Бруклин Кимбърли Принс, Бриа Винаите и др.

Орландо, Флорида. Мууни е едва 6-годишна, но вече има специален темперамент. Смелите ѝ шеги не притесняват особено младата ѝ майка Хейли. Подобно на всички обитатели на мотел „Магически замък“, Хейли изпитва сериозни финансови проблеми и затова е принудена да се справя с живота по всякакви начини…

    

-----------------------

 1 септември, събота; 20.00

НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН ОТ ЖИВОТА НА ОЛИ МАКИ

 

Финландия, режисьор Юхо Куосманен

В ролите: Ярко Лахти, Она Айрола, Еро Милоноф и др.

Лятото на 1962 г. Оли Маки ще се бие за световната титла по бокс в свръхлека категория. Тръгнал от малко градче във Финландия и стигнал до бляскавата столица Хелзинки, боксьорът има всичко необходимо, за да постигне слава и богатство. Единственото нещо, което Оли трябва да направи, е да свали няколко килограма и да се концентрира. Само че има един проблем – влюбва се в Райя.  

    

 

---------------------------

7 септември, петък; 19.30

СНЕЖАНКА

 

Испания, режисьор: Пабло Бергер

В ролите: Марибел Верду, Даниел Хименес Качо, Анхела Молина и др.

Мрачната приказка на братя Грим е пренесена в романтиката на 20-те години в Испания. Историята е за Кармен – дъщеря на някога славния матадор Антонио Виляалта, Отгледана от баба си – танцьорка на фламенко, Кармен страда от тираничната си мащеха, но тайно се обучава за тореадор...  В последствие бяга от дома и става част от пътуващата трупа джуджета-тореадори под името Снежанка.

Режисьорът Пабло Бергер използва изцяло експресивния потенциал на нямото кино, за да опише златната ера на коридата с помощта на кръвожадно, напомнящо за света на Гоя насилие.

 

      

 

------------------------ 

8 септември, събота; 19.30

АЗ, ДАНИЕЛ БЛЕЙК

Великобритания-Франция-Белгия, режисьор Кен Лоуч

В ролите: Дейв Джонс, Хейли Скуайърс, Дилън МакКиърнън и др.

  

През по-голямата част от живота си 59-годишният Даниел Блейк е работил като дърводелец в Нюкасъл. Сега за пръв път има нужда от държавна помощ. Пътят му се пресича с този на самотната майка Кейти, която също е без работа. Единственият й шанс да избегне настаняване в хостел за бездомни в Лондон, е да заживее в апартамент в непознат за нея град. Даниел и Кейти се озовават на „ничия земя“ и са принудени да се борят с държавната бюрокрация и бушуващия конфликт между работещи и безработни.

 

    

 

----------------------

  

14 септември, петък; 19.30

В КЪЩАТА

Франция, режисьор: Франсоа Озон

В ролите: Фабрис Луuкини, Ернст Умхауер и др. 

Шестнадесетгодишно момче се промъква в къщата на свои приятели от курса по литература и разказва за това в есета, които предава на учителя си. В срещата с този талантлив и необикновен младеж учителят преоткрива своя ентусиазъм за работа, но присъствието на момчето ще предизвика поредица от неочаквани събития.

 

    

 

 

----------------------------

15 септември, събота; 19.30

ПОТАПЯНЕ

Германия-Франция-Испания-САЩ, режисьор Вим Вендерс

В ролите: Алисия Викандер, Джеймс Макавой, Селин Джоунс

Това е любовна история, която ни представя напълно различните светове на двамата главни персонажи – Даниел Флиндърс и Джеймс Мор. Те се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, където и двамата се подготвят за своите опасни мисии. Влюбват се почти насила, но  бързо осъзнават, че са срещнали любовта на живота си. Скоро двамата се разделят.

Джеймс е взет за заложник от джихадисти и няма как да се свърже с Дани, а тя трябва да се гмурне до дъното на океана, без да знае дали Джеймс е жив...