Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » spasi_jivot_2017

Стартира продажбата на коледни благотворителни картички от кампанията „Подай ръка – спаси живот“

За десета поредна година община Ямбол продължава традицията да провежда Коледната благотворителна кампания „Подай ръка-спаси живот“. Инициативата е за набиране на средства, с които се подпомагат тежко болни деца и младежи от града, нуждаещи се от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

На символична цена от 1 лев се разпространяват общо 10 вида картички, които бяха избрани в конкурса за детска рисунка на тема „Коледа“, в конкуренция от над 730 постъпили творби на деца от ямболски училища и детски градини.

За своите девет издания досега, по кампанията бяха събрани 115 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 38 деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент. Ежегодно в инициативата се включват хиляди граждани, като разпространението на картичките се подпомага от учебните заведения, културни и държавни институции, представители на бизнеса, неправителствени организации.

Картичките могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по детски градини, училища, институции, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за услуги и информация или в стая 221. Телефони на заявка: 0895 599 655, 0895 599 630.

Освен, че дарява надежда на нуждаещите се, кампанията приобщава хиляди ямболлии към една благородна кауза и е пример за активна съпричастност и солидарност на хората в общността.

                 
Магдалена Корнакова         Ивон Петрова              Траяна Янкова             Виктория Христова        Маринела Петрова
           5 год.                          5 год.                             6 год.                            6 год.                          1 клас

                  
    Даяна Вълчева           Симона Аврамова         Преслава Давалашева          Дима Петрова             Даниела Колева
           1 клас                           3 клас                           9 год.                          5 клас                          5 клас